Desertlions-Belgie
op Facebook

 

Tajikistan - MongoliŽ challenge 2016

Dit jaar staat onze bijdrage volledig in het teken van de door ons eerder opgezette projecten in Tadjistan ťn MongoliŽ. Zie hoofdindeling van onze website voor deze projecten.

De challenge

De uitdaging dit jaar is niet min: we bezoeken onze vorige vorige projecten (zie onze project pagina) zowel in Tadjistan als in MongoliŽ en om het budget-vriendelijk te houden plannen we dit te doen met slechts twee ... MOTORFIETSEN!

De challenge begint dit maal reeds met het zorgvuldig inplannen van de reis: hoe gaan we onze kledij en slaaptenten meedoen, wat zijn veilige wegen, hoe moeten we onze voertuigen zelf voorbereiden, wat als er een voertuig uitvalt, ... Een nagenoeg eindeloze rits beslommeringen waarvoor we snel een invulling moeten vinden.

Ook het voorbereiden van beide motorfietsen is een challenge op zich. De voertuigen moeten aangepast zijn om enerzijds het gedeelte Europse reisweg te overbruggen en anderzijds om het 'wegennet' ter plaatse de baas kunnen. En, we weten uit eerdere ervaring dat je in de landen van bestemming het begrip 'weg' in zijn allernauwste vorm mag interpreteren.

Wilt u ook antwoorden op deze vragen? Wilt u kunnen opvolgen bij de voorbereidingen? Dat kan; u leest er alles over in onze blog (knop rechtsboven deze pagina).